Jeśli zacząłeś już kopiować kogoś automatycznie, możesz zatrzymać ten proces w dowolnym momencie.

❗️Uwaga: każda aktywna pozycja skopiowana przed zatrzymaniem automatycznego kopiowania użytkownika będzie nadal powiązana z transakcją główną do momentu jej zamknięcia przez inwestora.

Najprostszym sposobem na zarządzanie inwestycjami w ramach funkcji Autocopy jest odwiedzenie sekcji Kopiowanie Handlu. Tam możesz zobaczyć wszystkie informacje na ten temat, w tym listę traderów, których aktualnie kopiujesz.

▪️Najpierw zobaczysz Oś Czasu 🗓 wszystkich skopiowanych transakcji. Dla Twojej wygody dodaliśmy dwie zakładki, które zawierają listę i historię użytkowników, których skopiowałeś wcześniej lub właśnie kopiujesz.

▪️ Aby przestać kopiować tradera otwórz zakładkę Aktywni, a następnie wybierz z kolumny po lewej stronie użytkownika, którego chcesz przestać kopiować. Zobaczysz wtedy historię wszystkich transakcji, które skopiowałeś od tego użytkownika oraz odpowiednie statystyki📈. W prawym rogu pulpitu nawigacyjnego kliknij w strzałkę w dół 🔽 i z rozwijanej listy wybierz Wstrzymaj Automatyczne Kopiowanie.

▪️ Wtedy historia tego inwestora zostanie przeniesiona do sekcji Nieaktywne, gdzie będziesz mógł wznowić kopiowanie klikając w strzałkę w dół i wybierając opcję Włącz Użytkownika 🔽.

❗️Uwaga: Kopiowane transakcje są zawsze powiązane z transakcją główną.
Jednakże użytkownik może ustawić własne limity dla kopiowanych transakcji. Oznacza to, że skopiowana transakcja jest zamykana, gdy zamyka się transakcja główna lub gdy osiągnięte zostaną ustalone limity, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej.


Na przykład:
Jeśli limity zostaną osiągnięte, gdy transakcja główna jest otwarta, skopiowana transakcja zostanie zamknięta na ustawionych poziomach. Jednakże, jeśli transakcja główna zostanie zamknięta przed osiągnięciem limitów ustawionych przez użytkownika, skopiowana transakcja zostanie również zamknięta.

Aby zmienić limity dla kopiowanych transakcji, należy przejść do sekcji zleceń stop loss i/lub take profit w ustawieniach Automatycznego Kopiowania i wprowadzić odpowiednie wartości. Użytkownik może również ustawić indywidualne limity dla każdej skopiowanej transakcji.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?